View Full Version: Macam nihh nak Pujuk Kekasih..meh Dr Love cita..

Wawasanchat Community > .:Sembang-sembang:. > Macam nihh nak Pujuk Kekasih..meh Dr Love cita..

Pages: [1] 2

Title: Macam nihh nak Pujuk Kekasih..meh Dr Love cita..
Description: by jack


Dr^love - May 12, 2005 09:01 PM (GMT)
nihh dr Love pakar psikologi......master di Azhar dlm jurusan cinta-menyinta.......Phd di New zealand dlm jurun kawen mengawen..ahaks.... ehehhe ahaks........akan membincangkan apakah skill skill menarik untuk memujuk seorang kekasih ..sebenaqnye...kekasih nihh ibarat barang mainan kita...ataupon benda yg kita sayang ahaks...kalau kita suka....kita belai dia..kita jaga dia lek lok...layan dia baik baik.......bagi dia makan secukupnya.............jangan bagi dia keciwa karana kita...ahaks..

kengkadang nihh kekasih nih sukar gak nak diramal peel dia...ada masa dia nak kita belai dia dengan kaseh dan sayang...ada masa dia nak kita berikan lebey perhatian kat dia...adalakanya dia lebey suka kita buat derk jerk ngan dia....asalkan dia bahagia ahaks....

Kengkadang kekasih nih dia suka meminta minta..........padahal dia tak hingin pon mende tuh.........kalau kita terlalu keparat terlalu save......haji bakhil sangat takot nak blanjekan duwet.. dinasehatkan supaya tidak bermain kasih kekasih k?....ituh semua menyusahkan jerk kalau dah takmo blanje utk kekasih watpe jadi kekasiH?...tol tak Jack ?..ahaks...kasi pandangan sikit Mr Romeo Nusantara........Terrarossa...

pretty - May 13, 2005 12:41 AM (GMT)
;) hye!!..assalamualaikum.......

Alahai!!!!.... kekasih merajuk...ehmmm...biasanya bab-bab merajuk nie pompuan je....kalau dia merajuk ana kawen lagi...hehehhehehe......
nak bagi tips nie, kalau dia merajuk jangan pujuk dalam masa yang sama sebab rajuk dia tu pasti menjadi-jadi kalau dipujuk biarkan jee berlalu sehari dua lepas tu baru call or meet dia kerana time tu mesti dah sejuk maaaaaa..... tul tak???.
satu lagi tips buatlah sesuatu perkara yang boleh membuat dia merasa dirinya di hargai dan merasa terharu...apa-apa pun all the best...semoga tips ini membantu ada memujuk kakasih.....




as orginal,
pretty

TerrARossA - May 13, 2005 12:06 PM (GMT)
EhEm eHeM!!~~ :rolleyes: ....... HuH KaLi Ni KeS BeRaT!!....... PaSaL KeKaSiH MeRaJuK LaK!!~~........ ;) KeBaNyAkKaN YaNg SUkA MeRaJuK Ni AdAlAh KaUm WanItA :angry: ......... Ni YaNg MaSaLaH NyeR nI!!~~........ OkaY SeSapEr YaNg MeMbaCa CeBiSaN SaYA Ni SilA BuKa maTa BeSaR2!!~~......... cObA PeRsoaLKaN kENapA PomPuaN jeWK YaNg BaNyaK MeRaJuK!!~~ Ni BuKaN ReKaAn SeMaTa2!!~~......... ConToh SAya BeRi!!~~ AnDa KeNaL TaK NgaN (sya_zachery)!!~~ DiA tU MeMaNG suKe MeRaJuK!!~~ :P ........ KaLaU aNdA TaK PerCaYa aNdA tRy LaH SeKaLi DuA kAla cHaT NgAn dIa!!~~......... ckiT2 MaJuK,, CkiT2 MaJUk,, :unsure: TataU LaH KeNaPa PomPuaN nI SuKe MeRaJuK!!~~ ....... LeLaKi TaK LeH MeRaJuK!!~~ anDa NaK TaHu Tak SeBaB Apa LeLaKi TaK LeH MERajUk!!~~ SeBaB LeLaKi Ni MaChO MaCaM ..... ..Zai,T-rex,mr_cinderalla,Ricardo-kaka,camar1,Jericho^^,Jebond,aceh, DaN mAnyAK LagI YaNg SaYA TaK sEbUt!!~~ :) ........ TaPi SeMuA NyeR MacHo!!~~........ OkaY LaH MeMaNg SeBeNarNya DaN NaLuRI PoMpUaN LaH MaCaM tU!!~~....... HaTi DiA LeMbUt MaCaM KaPaS!!~~...... :unsure: OwAnG DiA PoN CaMe!!~~..... KaLO JeNtIk CkiTt TeRaSa (ITULAH POMPUAN)....... TaPi LeLaKi JuGaK LaH NaK KeNe SeDiaKaN AyaT YaNg PoWeR2 SeBaB NaK MeMuJuK Si HaTi LeMbuT MaCaM KaPaS nI!!~~....... TaPi KaN KaLaU DaH MeRaJuK KaN,, HaTi DiA BErTuKaR JaDi KeRaS MaCaM BaTu!!~~ :lol: ??PeLiK TaK!!~~....... TaPi LeLaKi Ni PuJuK JuGaK SeBaB SaYaNG TaU!!~~ :) ....... KaLaU TaK SaYAnG!!~< LeLaKi DaH TiNgGaLkAn JeWK Si HaTi YaNg LeMbUt MaCaM KaPaS Ni!!~~....... KaDaNG KaN Apa PeRKaRa YaNg TaK SeHaRusNya dIRaJuKKaN!!~,, DiA WaT Wat MaJuK!!~~ toL TaK??.... Tu YaNg LeLaKi PaLiNg TaK SuKe!!~~ TaTaU LaH KaLo KaKA!!~~..... TenGok lInE :unsure: !!~~ clEaR!!! TaPi TaKpe LaH!!~~....... RaJuK RaJuK JuGaK!!~~ TaPi JaNgaN LaH SeLaLu!!~~ BuKaN TaKLeH RaJUk TaPi SeKaLi SeKaLa JewK Ok LaH!!~~ JaNgaN SaMPaI MeRoSaK KaN HuBunGaN sUDaH LaH!!~~ :)
OKLAH TU JEWK AKU NAK KATAKAN(jangan amik hati ya wahai kaum hawa)
p/s : DENGARKANLAH RELAKU PUJUK DARI SPIDER
sila request dengan deejay yang bertugas

sya_zachery - May 13, 2005 12:36 PM (GMT)
:P ala cam ni jer kalau majuk korang beli la present ker...wat la kasi dia appy sikit....pujuk la balik...kalau tak nak pujuk...mmg kampit la korang.....kalau tak tau cara nak pujuk meh cni org pakar nak ajar cara nak mujuk...wakakaka....ok peace bye...

||EcHO|| - May 13, 2005 01:09 PM (GMT)
:ph43r: ^_^ x yah pujuk..bior dia mampus..pastue g cari lain..then tunjuk depan dia..miahahahahah..padan muka..merajukČ..cam budak kecik..itu la tips untuk hari nie..

p/s:-biorkan dia mampos..
By |J|E|R|C|H|O|

lucky_uptowngirl - May 13, 2005 05:04 PM (GMT)
:o ;) apa kes merajuk2 ni?????????mentel betul........x usahler merajuk...yg penting kita happy....bila kita ceria semua org nampak kan???????? :)

pretty - May 15, 2005 12:50 AM (GMT)
Assalamualaikum...........

Panas!!!! panas!!!!.....nasib den tak ada penyakit serangan jantung kalau tak dah pengsan den...baca apa yg jack tulis....Wawawaawa senang-senang jee ko Jack menunding jari kat arah pompuan yeee.....Meh sini jack celikkan mata buka mata tu luas-luas...Pretty nak tanya kenapa pompuan kuat merajuk??? sapa yang buat mrk merajuk...sapa yang lakukan semua nie??...tak perlulah pretty jawab coz u all semua tau jawapannya.....u all buat perangai yang menimbulkan rasa rajuk kaum pretty.
So...janganlah sesuka ati nak menuduh kita nie kuat merajuk tak tentu pasal sebab kita merajuk bersebab maa...walaupun sebab itu hanya sebesar api di dapur tapi boleh merebek membakar rumah....inilah kesilapan kaum jack yang suka memandang ringgan tentang satu2 perkara lepas tu mengalihkan kesilapan kearah kaum pretty....memang di akui sejak azali lagi kematangan berfikir kaum pretty lebih jauh dari kaum jack....hahahhaha...jgn mare...
Sebenarnya kaum pretty ni ibarat "kuih makmur" u all tau tak dan pernah tak makan kuih makmur...ehmmm kat semenanjung pretty tak tau di panggil apa?? kuih nie diperbuat dr minyak sapi.kuih nie lembut tak boleh digenggam kuat kang dia bertabur begitu jugalah hati seorang pompuan tak boleh dikasari dan seumpanya.......
Uikssss....oppsss..kita dah terkeluar tajuk plak..hhehehe...sebenarnya kita nak tahu cara nak memujuk kakasih bukan nak tahu sapa yang kuat merajukkan,betul
tak???..kurenglahkoni jack, saja nak cabar kewibawaan kaum pretty untuk berdebat ngan ko."jangan pandang ku sebelah mata nanti kejantanan mu terbacar"
apa-apa pun sama2lah kita cari penyelesaian bukan mencari punca kerana kita berasal dari pencipta yang sama........dan inginku berpesan pada kaum Jack....
tidak adil jika segala kesalahan hanya di tunding pada pompuan semata kerana dirimu adalah pemimpin yang bisa mencorakkan warna. Dikau telah diamanahkan sebagai adik,abang,suami,datuk dan saudara, itu bukan nama tapi tanggungjawab. Renung-renung dan fikir-fikirkanlah.......
Pretty menulis dalam ruangan ini bukan untuk mengejar glamor jauh sekali untuk mendapat pujian, tapisaya terpanggil atas dasar sebuah percaturan kehidupan.....



as orginal,
pretty

Lanun^Darat - May 15, 2005 11:58 AM (GMT)
Ahahaha...
topic Hangat nie...
Adess...
biasalah tuh..
Dah nama pun PEREMPUAN..
aper guna ada LELAKI...
Tapikan...
korg pasan tak wahai kaun Hawa...
Klu LELAKI yang majuk..
adess..
lagi susah nak pujukkan...
so..
xyah ler nak salahkan org PEREMPUAN...
sama jerkk..
yang penting PERSEFAHAMAN...



adios..

cigar0 - May 20, 2005 09:46 AM (GMT)
Neh biar abg uruskan hal neh....
abg lam sikit la tentang ba bab neh...

macam abg kalau awek abg merajuk abg cakap kat dia
buang masa la merajuk merajuk neh........aper barang pompuan nangis nangis.........ermmmmm

abg also selalu cakap dekat dia yang abg cintakan dia.......
tuh yang x pernah gaduh tuh... pompuan kalau kiter cakap cam tue dia rasa kiter hargai dia dia.........pompuan neh memang suka kita belai dia......kiss kiss dia....dan berbagai bagai lagi lah.......

lagi satu ia memamng dah jadi kewajipan seorang lelaki la........

ok wa cau dulu

cigar0 - May 21, 2005 01:01 AM (GMT)
macam mana aku nyer idea bleh pakai ker x neh...
mintak mintak bleh pakai

cigar0 - May 21, 2005 01:03 AM (GMT)
kalau boleh mesti aku neh terer bab cinta neh

Achilles - May 21, 2005 01:59 PM (GMT)
huh...tak puas lagi bujang ni.... :ph43r:

Lanun^Darat - May 28, 2005 09:36 PM (GMT)
QUOTE (cigar0 @ May 21 2005, 01:03 AM)
kalau boleh mesti aku neh terer bab cinta neh

Ahakss...
Memang Bro Terer Pun...
Sebab Tuh Sampai Ke Jinjang Pelamin...
kekekekek..
:P

|dead| - May 29, 2005 12:37 AM (GMT)
biasa la laki kalo dah kawen 1 mesti dah kawen 1 lagi dah kerajaan bagi kawen 4 ahaks :) :o :D :rolleyes:

Lanun^Darat - June 20, 2005 10:58 PM (GMT)
QUOTE (|dead| @ May 29 2005, 12:37 AM)
biasa la laki kalo dah kawen 1 mesti dah kawen 1 lagi dah kerajaan bagi kawen 4 ahaks :) :o :D :rolleyes:

Uikss...
ini macam kaaa.....
uhuhu....LELAKI...
klu bab kawen...
semua nak ikut sunnah ler..
ikut quota ler....
itu ler..ini ler...
cuba masuk bab lain..
uhu..ada jerk alasan nyer...
<_<

zai - July 2, 2005 06:18 AM (GMT)
QUOTE (|dead| @ May 29 2005, 12:37 AM)
biasa la laki kalo dah kawen 1 mesti dah kawen 1 lagi dah kerajaan bagi kawen 4 ahaks :) :o  :D  :rolleyes:

Ampezz Ko... kehek2 |dead|



:D :D :D

pretty - July 4, 2005 08:43 AM (GMT)
:angry: ....tul kata lanun darat pretty sokong seratus peratus...hidup lanun darat....kuang..kuang...kuang

kLoSe - July 18, 2005 05:54 AM (GMT)
QUOTE (Dr^love @ May 13 2005, 05:01 AM)
kalau kita terlalu keparat terlalu save......haji bakhil sangat takot nak blanjekan duwet.. dinasehatkan supaya tidak bermain kasih kekasih k?....ituh semua menyusahkan jerk kalau dah takmo blanje utk kekasih watpe jadi kekasiH

yea btol tue..
ekekeke
akuH Sukung

MissBell - July 18, 2005 10:06 AM (GMT)
uikss...de lak cth2 dlm wws yg majuk ngan macho ek?
ampess seh...ekeke...alalala igt gurl je ke majuk ni?
dlm wws 2 de je boi yg majuk2..elelele...korg
xyah ty sape....amai tau..bia sendiri terase...laie elok
ekeke...sempoi!!! ampon!~ peace all :P

kLoSe - July 19, 2005 05:42 AM (GMT)
erk..
tapi majoriti girl la banyak majuk..
ahaks..

MissBell - July 19, 2005 06:20 AM (GMT)
uit...

dlm wws major....boi tau
boi pun sng majuk...makin d
pujuk makin ngade~
wakkakaka....
ampon korg...

kLoSe - July 19, 2005 06:30 AM (GMT)
erk..
btol ker Bell??
klose dak baru mane la tau
ekeke..
ahaks ..

cuba tanye pada yg pakar..

MeZaQ - March 15, 2006 07:20 AM (GMT)
Merajuk..
Merajuk..

First kali...kenapa leh ade istilah tu..??
dalam percintaan kene ade persefahaman..
kejujuran..
kepercayaan..
keikhlasan...
baru lew x datang majuk2 nie..
tapi aku x nafikan..
lelaki ade yg kuat majuk..
cam jack..amin...
jebond...
kuat majuk... ( keh keh keh )
tapi pompuan pun sama..
kenkadang suka2 majuk..
saja nak pakwe dia pujuk..
xleh cam2...susah tau nak pujuk org nie..
kalu takat teddy bear 2 henget takpa..
nie teddy bear 100 henget..!!
kopak pakcik....
pikir lah...sayangilah pakwe dan makwe anda...

Macam2 ada....

p/s : apa ko mepek ni sham oiii

pretty - March 23, 2006 05:20 AM (GMT)
;) ....majuk....i dah letih lah majuk-majuk nie.....nk away....jauh dari perasaan majuk....aku menyesal membuat mu menanggis....

zuraini - April 15, 2006 11:57 AM (GMT)


assmkum...

:rolleyes: wanita/lelaki same ajerr................
wanita nie memang suka rajuk...sbbnya nk laki pujuk la.Baru la hubungan menjadi mesra n kasih berkembang...mekar....
tak hilang macho tu kalau pandai memujuk.............
asalkan majuknya bertempat...
lagikan lidah tergigit............inikan pula bf/gf...




:lol: k.aini

pretty - April 17, 2006 03:24 AM (GMT)
;) ...hehehe k.aini betui gak....tapi payah
gak bila asyik2 majuk nie....


rINA...

syadriana - April 17, 2006 01:05 PM (GMT)
ehem3..rin..ade laks sini:p ahahahahah

zuraini - April 17, 2006 09:08 PM (GMT)



:D pujuk dgn kasih-sayang pasti sejuk beb!!!!!!!


k.aini

pretty - April 18, 2006 04:19 AM (GMT)
:) ...kalau pretty k.aini pujuk gan aiskrim
mesti cair n sejuk punya...hehehe coz
aiskrim tu kan sejuk...;p

rINA...

kimigairu - May 16, 2006 02:52 PM (GMT)
Kalo majok kena mamam 8 pinggan, 2 gelen air, lom masok pencuci mulut lagi...baru ilang majok.. :P :P :P

Ya ke pompuan kuwat majok? baru semalam mat romeo nusantara majok gan tini..nak kata apa..hehehehe

zuraini - May 17, 2006 02:38 PM (GMT)
B) B) Ele2 mat romeo nusantara majuk lak????Nak awek die pujuk ler tu..................ekekekeke



K.aini

pretty - May 18, 2006 06:08 AM (GMT)
kehek2...den sudi pujuk....:P

rINA...

zuraini - May 18, 2006 09:27 AM (GMT)
:P :P aduh!!!!!aduh!!!!! pujuk2 manjer ker dik???????



heehehehehe................


K.aini

pretty - May 19, 2006 04:48 AM (GMT)
KaLau Pasai mat Romeo SEriBU taHUn pun
dEn SAnggup PujuK...:P

rINA...

zuraini - May 23, 2006 04:02 AM (GMT)
:lol: jANGAN SAMPAI JATUH LONGKANG YER DIK....................



K.AINI

pretty - May 25, 2006 03:49 AM (GMT)
kali nie tak jatuh longkang k.aini....
jatuh tilam ja...ahakzzz :P

rINA...

FriendLy - May 29, 2006 04:19 AM (GMT)
QUOTE (pretty @ May 19 2006, 12:48 PM)
KaLau Pasai mat Romeo SEriBU taHUn pun
dEn SAnggup PujuK...:P

rINA...

tul ker tu...

pretty - May 29, 2006 05:03 AM (GMT)
hehehe ntahlah cakap ja lebih nie:p

rINA...

zuraini - May 29, 2006 07:43 PM (GMT)
:rolleyes: pujuk jgn tak pujuk........


K.aini

pretty - June 6, 2006 04:23 AM (GMT)
hehehe....tengah usaha lah nie k.aini..:P

rINA...




* Hosted for free by zIFBoards